Onderstaand bericht is te lezen op de website van de Douane:

07-10-2022

Belastingdienst actueel

Helaas hebben wij eerder in april 2022 al moeten besluiten om de invoering van DMS 4.0 Invoer uit te stellen. Dit in verband met aansluitproblemen op onze debiteurenadministratie. Ondertussen hebben we hard gewerkt aan een oplossing maar dit heeft nog niet geleid tot het gewenste resultaat. De problemen zijn zo groot dat de kwaliteit op dit moment niet goed genoeg is om DMS 4.0 in te voeren.

De geplande start van de invoering van DMS 4.0 Invoer in oktober 2022 stellen wij daarom nogmaals uit. Wij werken hard aan het oplossen van deze problemen en zijn ons ervan bewust dat dit uitstel grote impact heeft op het bedrijfsleven.

We maken een nieuwe planning voor het live zetten van DMS 4.0 Invoer. Dit heeft ook gevolgen voor de planning DMS 4.0 uitvoer (normale procedure) en DMS 4.1 (IIAA). Hierdoor is de geplande einddatum voor invoering op 30 juni 2023 niet meer haalbaar.

Wij gaan dit bespreken met de Europese Commissie. Ook bespreken wij de gevolgen van de nieuwe planning met het Overleg Douane Bedrijfsleven (klankbordgroep ODB DMS). Dit betekent dat wij nu nog niet kunnen zeggen hoe de nieuwe planning er precies uit komt te zien. Wij hopen op korte termijn met een nieuwe planning te komen.

Zodra dit bekend is, zullen wij deze via een nieuwsbrief toesturen en op douane.nl publiceren.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht